אגודת הסטודנטים

אגודת הסטודנטים שמה לה למטרה לקדם אג'נדה סביבתית בקמפוס, זאת מתוך הבנה כי יש לנו חובה ואחריות על הסביבה בה אנו חיים, והמקום הראשון ליישם אמונה זאת היא כאן קרוב, בבית. כחלק מכך אנחנו מקפידים להכניס את השיקול הסביבתי לתכנון האירועים והפעילויות שלנו. במשרדי האגודה משתמשים בנייר ממוחזר לפתקיות, עושים שימוש חוזר בקלסרים ובמעטפות ומקפידים על ניצול משאבים מקסימאלי.

פרויקטים סביבתיים של האגודה

מערך המחזור

האגודה מפעילה באמצעות "קואלה פתרונות מחזור", מערך לאיסוף מכלי משקה בקמפוס. אנחנו נמצאים במאבק תדיר להגדלת נפח המחזור.

מלגאי סביבה

מחלקת מנהל ותכנון באגודת הסטודנטים מפעילה סטודנט במלגה שתפקידו לקדם את נושא הסביבה בקמפוס. כחלק ממלגה זו נוצר בעבר קמפיין המחזור של האגודה, וכן נעשו מספר פעילויות שמטרתן העלאת מודעות סטודנטיאלית.

פרויקט האופניים

האגודה הקימה בעבר מערך אופניים שאפשר נסיעה חינם ברחבי הקמפוס. לאחר בחינת הפרויקט הוחלט על הקמת מערך חדש שיאפשר השאלת אופניים המיועדות לנסיעה גם מחוץ לקמפוס. מטרתו של מערך האופניים החדש היא ליצור אלטרנטיבה נוחה ואמיתית לנסיעות קצרות, ולכן ישולבו בו זוגות אופניים חשמליים.

אירועים

באירועי הענק של האגודה, דוגמת יום הסטודנט ויריד פתיחת השנה, ניתן דגש מיוחד לנושא המחזור, כשפחים ייעודיים מוצבים במקומות אסטרטגיים. לאחר יום הסטודנט האחרון פעילי האגודה השכימו קום ויצאו לסיבוב באוניברסיטה שבו נאספו מאות מיכלי משקה מפחי הזבל הרגילים.

יום שני צמחוני

מתוך הבנה כי לצריכה מאסיבית של בשר ישנן משמעויות סביבתיות שליליות, קיימה האגודה את יום שני צמחוני שמטרתו לעודד סטודנטים לא לאכול בשר יום אחד בשבוע ובכך לתרום לסביבה ולעולם החי.

פרויקט דו"צ

האגודה לקחה על עצמה להפוך חלק נכבד מהצילום וההדפסה באוניברסיטה לדו צדדי. לאחר משא ומתן ארוך עם האוניברסיטה והחברה המפעילה, כיום ישנן מכונות צילום ומדפסות רבות בקמפוס שעברו הסבה להדפסה דו צדדית.

מקלחות רוכבים

על מנת לעודד סטודנטים ועובדים להגיע לאוניברסיטה על אופניים הוקם מתחם מקלחות הרוכבים המאפשר לרוכבי האופניים להתקלח ולהתארגן לפני תחילת יום הלימודים או יום העבודה.

תחבורה ציבורית

האגודה פעלה רבות ועודנה פועלת לשיפור התחבורה הציבורית לקמפוס, למען רווחת הסטודנטים ולמען הסביבה. כחלק מכך הושג הסכם ה"סטודן", המקנה לסטודנטים הנחות גדולות בחברת דן. הסכם דומה הושג עם אגד. בנוסף מפעילה האגודה שאטל ממסוף האוטובוסים ברכבת לאוניברסיטה, ע"מ לעודד סטודנטים להגיע ברכבת לאוניברסיטה. למידע נוסף בנושאי תחבורה בקמפוס – לחצו כאן.

אגודת הסטודנטים מעוניינת לקדם, לתמוך ולסייע בפעילויות סביבתיות נוספות.

סטודנטים המעוניינים ליזום פעילות סביבתית מוזמנים לפנות למחלקת מנהל ותכנון באגודת הסטודנטים, בטלפון 03-6407656 או במייל minhal1@post.tau.ac.il

לעדכונים לגבי פעילויות נוספות של אגודת הסטודנטים www.student.co.il