החוג ללימודי הסביבה

מאז הקמתו בשנת 2000, פועל החוג ללימודי הסביבה כמרכז אקדמי למחקר ולהוראה רב תחומיים בנושאי סביבה בישראל. החוג ללימודי הסביבה הוקם כדי לענות על צורך גובר להעשרת הידע בנושאי סביבה, ועל כן הוא מפתח ויוזם תחומי מחקר והוראה חדשניים, ומעלה נושאי סביבה לסדר היום האקדמי ולשיח הציבורי במישור הלאומי והבינלאומי.

בנין פורטר

החוג ללימודי הסביבה בבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר יוצר ומטמיע חשיבה סביבתית בנושא יחסי הגומלין שבין האדם לסביבתו ומנסה לשפרם. במסגרתו מתקיימים בהצלחה קשרי מחקר ועשייה באוניברסיטת תל אביב, עם מוסדות מחקר אחרים בארץ ומחוצה לה, עם משרדי ממשלה, תעשיות, המגזר הפרטי, המגזר ציבורי, וארגוני סביבה.

פעילות אקדמית

ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר מציע תכניות לימודים לתארים מתקדמים בנושאי סביבה:
התכניות לתואר שני (M.A./M.Sc) ולתואר שלישי (Ph.D) מדגישות את הרב תחומיות של המחקר הסביבתי, כפי שנלמד ונחקר בפקולטות השונות שבאוניברסיטה. מתכונת הלימודים נקבעת לתלמידים באופן אישי בהתאם לתחום מחקרם. כדי לסייע לתלמידיו להקדיש מלוא זמנם למחקר איכותי וחדשני, מעניק ביה"ס מלגות לתלמידיו המצטיינים.

מחקר

ביה"ס משמש במה למפגש בין חוקרים שונים העוסקים בנושאי סביבה, ומסייע ליצירת שיתוף פעולה רב-תחומי, באוניברסיטת ת"א ומחוצה לה. מדי שנה מתפרסם קול קורא לתמיכה במחקרים בנושאי סביבה, במטרה לאפשר בהמשך, הגשתם לקרנות מחקר תחרותיות. בנוסף, מושקעים מאמצים בסיוע לחוקרים בנושאי סביבה, המבקשים להגיש בקשות למימון מחקרם ע"י קרנות המחקר של הקהילה האירופאית.
ביה"ס משתף פעולה עם כ-100 אנשי סגל וחוקרים מאוניברסיטת תל אביב וממוסדות אקדמיים אחרים בארץ ובחו"ל, העוסקים בהיבטים השונים של נושאי הסביבה.

כנסים

ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר מקיים מגוון כנסים וימי עיון בנושאי סביבה, המהווים במה לשיח מעמיק, לדיונים ולהפצת מידע על העשייה הסביבתית באקדמיה ומחוצה לה. בית הספר תומך בכנסים מדעיים בנושאים סביבתיים הנערכים בארץ ומעניק, על בסיס תחרותי, פרסי הצטיינות לתלמידי מחקר המציגים עבודות מחקר מקוריות.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר בית הספר לימודי סביבה על-שם פורטר.