שותפינו - מגמה ירוקה

מגמה ירוקה היא עמותת המתנדבים הסביבתית הגדולה בארץ, המקדמת שינוי סביבתי באמצעות אקטיביזם ופיתוח מנהיגות סביבתית. פעילות העמותה מבוססת על אלפי סטודנטים וצעירים מתנדבים הפרוסים במעל עשרים תאים ברחבי הארץ, מתל חי בצפון ועד אילת בדרום.

מגמה ירוקה - מובילים אקטיביזם חברתי

מגמה ירוקה פועלת במגוון דרכים: פעילות ישירה לא-אלימה והפגנות, פעילות לובי ברמה הארצית והמוניציפאלית, פיתוח מעורבות קהילתית וחינוך הדורות הבאים לאקטיביזם סביבתי. מגמה ירוקה הינה עמותה א-מפלגתית הנתמכת ע"י תרומות.

חזון מגמה ירוקה: חברה אזרחית פעילה לסביבה בריאה וצודקת

החזון שלנו הוא לחיות במדינה שיש בה סביבה בריאה וצודקת יותר: אויר נקי, תחבורה ציבורית נוחה ויעילה המשמשת את כלל הציבור, צמצום פסולת והגדלת המחזור, אנרגיה נקייה, ניצול אחראי של משאבי המים, שטחים פתוחים לרווחת הכלל, צדק סביבתי. אצלנו, כמו בכל העולם, הסטודנטים והצעירים הם חוד החנית בקידום האקטיביזם הסביבתי. כדי להגשים חזון זה, אנחנו מאמינים כי על הציבור להיות משפיע ומעורב בהמוניו בנושא הסביבתי בדרכי אקטיביזם.

תעודת זהות תא אוניברסיטת תל-אביב במגמה ירוקה

תא אוניברסיטת תל-אביב הוא מהתאים המובילים במגמה ירוקה. בתא פועלים בעיקר סטודנטים של האוניברסיטה, אשר הסביבה חשובה להם והמעוניינים לגרום לשינוי אמתי. הנושאים בהם עוסק התא עולים מתוך הפעילים עצמם וכל נושא סביבתי אשר הפעילים מעוניינים לעסוק בו מקבל גיבוי מהתא.

בנוסף, ישנם צוותים שונים בתא אליהם ניתן להצטרף, כל אחד לפי תחום העניין שלו:

• צוות דוברות: עבודה מול התקשורת בנוגע לפעילויות התא
  • צוות לובי: עבודה מול גורמי שלטון ובעלי עניין
  • צוות שיווק: שיווק התא בקמפוס
  • צוות מחזור: הגברת נושא המחזור בקמפוס
  • צוות קמפיין תחבורה ציבורית

הפעילויות העיקריות של התא מתרכזות במחאה נגד מצב התחבורה הציבורית הקיים בתל-אביב וקידום תכנית הארגון מחדש אשר אמורה לשפר משמעותית את משך הנסיעה, לקצר את זמני ההמתנה ועוד. אנחנו מארגנים פעילויות שטח והפגנות, ומקדישים מאמץ להעלאת המודעות לנושאים האלה בקרב תושבי העיר והסטודנטים. בנוסף, אנו פועלים להפיכת קמפוס האוניברסיטה לירוק יותר על ידי הצבת פחי מחזור וקומפוסטרים ברחבי הקמפוס וכן עורכים כנסים חודשיים להרחבת הידע בנושאים סביבתיים.

לאתר מגמה ירוקה >

למידע נוסף, אנא פנו אל: