יש נשר בשמיים?

החוקרים שמנסים להציל את הנשר המקראי מהכחדה בישראל

21 נובמבר 2022

יצא לך לראות בשנים האחרונות נשר בשמי הגולן או דרום הארץ? זכית, כי בישראל מדובר במראה מאוד נדיר. אין דרך עדינה לומר את זה, מצב הנשרים המקראיים בארץ מדאיג מאוד. מעבר להיותם עופות גדולים ומרשימים, הנשרים נחשבים לעובדי הניקיון של הטבע, שבין השאר מנקים את השטחים הפתוחים מפגרי בעלי חיים גדולים. כשאין נשרים - מופר האיזון האקולוגי, שעלול להביא לנזקים לאוכלוסיות של בעלי חיים אחרים ואפילו לאדם. רק השנה מתו כאן מעל לעשרה פרטים מסיבות שונות, והשיפוע של גרף התמותה ממשיך לצנוח.

במעבדה של ד"ר אור שפיגל מבית הספר לזואולוגיה בפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז, בשיתוף עם רשות הטבע והגנים (רט"ג), נלחמים על כל נשר. רק לאחרונה, הם משדרו ושחררו 64 נשרים בחזרה לטבע, במסגרת 'פרויקט הנשרים'. יצאנו לבדוק איך הם עושים את זה ומהו עתיד הנשר המקראי בישראל.

היכנסו לכתבה המלאה >>