בנייה ירוקה

בנייה ירוקה מסייעת בצמצום השפעת מבנים על הסביבה על ידי שימוש בטכנולוגיות וידע רלוונטי, על מנת לייצר סביבה בנויה אשר עונה על צרכי המתגוררים בה תוך התייחסות לעקרונות של קיימות ובנייה ירוקה.
בנייה ירוקה עוסקת בהיבטים שונים של תכנון, בנייה ופיתוח, תוך התייחסות למרכיבים כגון צריכת האנרגיה, חסכון במים, אקולוגיה, שימוש בחומרים ירוקים וכדומה.

חשוב לזכור כי מבנים הינם הגורם המרכזי בפליטת חומרים מזהמים לאוויר ובצריכה של משאבי טבע ואנרגיה. לפיכך, מבנים ירוקים נחשבים בריאים יותר בהשוואה למבנים אחרים, זאת בזכות שימוש בחומרים ששיעור פליטת קרינה ומזהמים נמוך יותר. כמו כן, מבנים ירוקים תורמים לצמצום משמעותי בצריכת המים והחשמל וכתוצאה מכך עלויות התפעול של המבנה כולו פוחתות.

על מנת להסדיר את נושא הבנייה הירוקה, גובשו בעולם מספר תקנים לבנייה ירוקה המאפשרים הסמכת מבנים כבניינים ירוקים, כמו למשל: תקן LEED האמריקאי, תקן BREEAN הבריטי או תקן Green Star האוסטרלי. התקן הישראלי לבנייה ירוקה – תקן 5281, אשר נוצר בשיתוף מכון התקנים והמשרד להגנת הסביבה.

בקמפוס אוניברסיטת תל אביב קיימים מספר מבנים אשר עונים על התקנים העולמיים והישראליים לבנייה ירוקה, ביניהם הבניין של בית הספר ללימודי הסביבה על-שם פורטר ומתחם מעונות ברושים. למידע נוסף אודות מבנים אלו – לחצו כאן.